Päätin leipoa tänään 2 kääretorttua. Vaalealla pohjalla mansikkahillo/kermavaahto-täytteellä ja toinen suklaisalla pohjalla banaani/mansikkahillo/kermavaahto-täytteellä. :P Tässä ohjeet teillekin. :)

Ensin tee pohja, mihin tulee:

1 ½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

4 munaa

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Lisäksi tarvitset sokeria tortun pinnalle ja toiseen torttuun 3 rkl kaakaojauhetta.

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi ja lisää loput jauhot. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin ja levitä suorakaiteen muotoon pellin keskelle. Paista kypsäksi 225 º uunin keskitasolla n. 6-8 minuuttia.

Käännä valmis rullatorttupohja pohjapapereineen toisen samankokoisen leivinpaperin päälle, jolle olet ripotellut sokeria. Anna jäähtyä. Irrota paistamisessa käytetty leivinpaperi varovasti pohjasta. Sitten kuorrute. Minä tein sen näin:

2 dl hilloa

2 dl kuohukermaa

1 rkl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

 

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Levitä torttupohjalle ensin hilloa, (toiseen torttuun lisää tässä vaiheessa muussattu banaani) ja sen päälle kermavaahtoa. Kääri torttu rullalle. Jos haluat kääretorttuun siistit päät, leikkaa molemmista päistä pienet palat pois ennen tarjoilua.

(yksi muussattu banaani)